Tandblekning och Laserbehandling

Idag har det varit en lite annorlunda dag till skillnad från de andra dagarna på Polikliniken.  Jag började dagen med en simtur på runt 800 meter för att sedan basta en stund, medan de andra jobbade hela förmiddagen =). Claudia jobbade mellan klockan 13 och 20 idag så det fick bli så för mig med, vilket inte spelade så stor roll för mig. Det är ju roligt med lite förändring.

Idag fanns det lite fler specialister på polikliniken. En tandläkare var på plats som var väldigt trevlig, men vi kunde endast prata med hjälp av min skrovliga tyska, samt med hjälp av hans assistent som var där och kunde engelska. Han gjorde en tandblekning på en tjej, det var intressant att se. Det finns nog inte så mycket mer att säga om just det, jag tyckte det såg lite läskigt ut i alla fall. Det var även en neurolog där idag men jag hann inte se när han arbetade.

Jag var även med på en laserbehandling där Sanja tog bort lite ytliga kapillärer, det var riktigt häftigt att se. Att man med hjälp av laser kan få bort så skarpa blåa fläckar på benet till att inte synas alls, patienten gjorde inte en enda min under behandling, endast röck till någon gång då det var något lite extra känsligt ställe.

Det är många behandlingar som jag har fått se under de här få dagarna som jag tidigare inte vetat något om och vissa inte ens hört talas om. Jag har lärt mig mycket och är jätte glad för det.  Men för mig blir det mest bara att titta på och ställa frågar.  Jag försöker att få göra lite saker men det finns inte så mycket jag kan göra, endast byta bänkpapper mellan patienter och kanske hämta något som fattas. Men jag hoppas att jag kommer får göra lite mer framöver. Vilket kanske inte är så lätt, i alla fall inte på polikliniken, där de har så mycket speciella behandlingar.

Nu ska jag gå upp till de andra och sova. Imorgon blir det en tidig dag igen och vi kommer att säga hejdå till Anna vid 9.30 tiden för att hon ska börja sin resa hem igen. Lite synd att hon ska åka, för hon har förgyllt våra dagar. Kommer bli tomt här utan henne!

Laku noc! (god natt)

//Sussie


Kommentarer
Postat av: Ingela Broberg

Hej ni goa tjejer!

Just hemkommen från Thailand har jag läst alla era inlägg. Ni verkar ha det bra och får uppleva en hel del. Ni har det säkert mer angenämnt - när vi lämnade Thailnd var det + 36 grader och det ska tjejerna jobba i 10 tim/dag 6 dagar i veckan - puh!



I morgon träffar jag Anna. Har förtått att det varit bra att hon funnits med er men nu får ni klara veckorna som återstår själva. Känner jag er rätt så klarar ni det utmärkt. Hoppas vårsolen värmer era kroppar och själar. Här har vi fortfarande snö och 3-4 minusgrader. Njut av er praktikperiod - den kommer aldrig åter!Kram Ingela

2010-03-05 @ 07:28:55
Postat av: Anna Munther

Ha det så gott. Skickar en bamsekram från ett grått Varberg.

2010-03-08 @ 15:10:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0