Kroatien från hästryggen!

Denna dagen går inte att beskriva med ord. Vi har fått chansen att se Kroatien från en helt annan sida än vad vi gjort innan och det har varit en helt fantastisk dag. Vid tre tiden mötte vi upp Claudia som är en av våra handledare.  Hon hade ordnat att vi skulle få rida, en liten runda trodde vi, men det slutade med tre timmar i sadeln där vi fick se Kroatien från hästryggen vilket gav ett helt annat perspektiv.

När vi kom fram stod där fyra kändishästar som alla medverkat i olika filmer, till exempel ”Blood rain 3” med flera. För oss var det en helt annorlunda syn eftersom vi tidigare bara ridit i Sverige.

Eftersom Sussie endast ridit en gång innan valde hon för säkerhets skull att börja med ledhäst och hjälm på sig för att sedan rida själv. Medan Linette och Sofia fick hoppa på hästarna utan några som helst säkerhets tillbehör.

Vi hoppade snällt upp i western sadlarna på hästarna Sharon, Vesna och Saladdin och gav oss iväg på en ”once in a life time” tur. Efter en tids ridning genom skog och mark kom vi fram till liten och mysig gård där Peter som äger hästarna hoppade av och band fast sin häst i ett träd. Varpå vi satt kvar helt frågande, men här skulle vi tydligen hoppa av och ta en kopp kaffe med Peters vän. De tog med oss in i ett litet rum i ladgården där de hade tänt den öppna spisen och ett bord stod uppdukat med vin och kaffe. Tydligen är det väldigt vanligt att man har sådana rum på sin gård för att kunna ta emot gäster som kommer på besök och vi kände oss varmt välkomna. Vinet som stod uppdukat var självklart från egen odling och vi kunde se vinplantagen genom fönstret där vi satt.

Sedan red vi vidare genom trakterna där vi träffade på flera bekanta till Peter under vägen, där många utav som ville bjuda oss på fika och vin. Han berättade att alla känner alla eftersom det är en väldigt liten by och alla ville att just vi skulle smaka på deras vin.

När vi kom tillbaka mötte vi upp Claudia på Peters gård där vi fick se alla hans 12 hästar samt 25 hundar. Både häst och hund hållningen här skiljer sig väldigt mycket från det svenska. Till exempel fick Linette under turen veta att hästen hon satt på inte hade blivit riden på två år. Detta är något som aldrig skulle hända hemma.

Här kommer lite bilder från våran händelserika dag:


Claudias vän Peter som tog med oss på ridturen

 

Det här är starten på en helt underbar eftermiddag
Precis klivit av hästarna på första stoppet hos Peters vän


Vi inne i "fikarummet" där vi fick smaka på vännens hemmagjorda vin och dricka en kopp turkiskt kaffe


Nu fick även Sussie vara lös! :D


Sofia & Suss med några av Peters hundar



Thank you Claudia for a beautiful day! <3

 

 

Kramar från tre utmattade tjejer med ömma rumpor! =)


Kommentarer
Postat av: Ingela Broberg

Hej ni glada "Kroatien tjejer"

Det är en fröjd att läsa era inlägg. Det är inte klokt vad ni har fått vara med om. Tror nog att ni har dragit det längsta strået och fått den bästa av bästa praktiken. Härligt!

Nu önskar jag er ett härligt avslut på er praktikperiod, lycklig resa hem och välkomna tilbaka till Sverige och Varberg

Vi måste träffas under veckan som ni är hemma.

2010-03-15 @ 14:56:40
Postat av: Sussie

Hej Ingela! :)

Va roligt att du gillar vår blogg! Jo, vi har fått varit med om en hel del lärorika och spännande upplevelser under våran praktikperiod och förhoppningsvis kommer ännu lite till de sista dagarna! :)



När ska vi ses nästa vecka tycker du?



2010-03-15 @ 20:10:17
Postat av: Mia

Gillar om det du skrivit! Spännande att se en del bra grejer och inte endast det generella sakerna som man kan se om hela tiden. ;)

2010-12-01 @ 15:21:40
URL: http://jade.se/reseerbjudanden

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0