Presentation av Sofia





I morse vaknade jag av ett samtal från Sussi, hon hade kommit på den geniala ideén att alla skulle göra en liten kort presentation om sig själva till bloggen. Vilken bra ide tänkte jag, men nu när jag sitter här för att skriva så funderar jag,  vem är jag egentligen? Kanske lite typiskt svenskt att inte kunna langa fram massa positiva sidor om sig själv sådär på en femöring.

Men jag gör ett försök till en liten pressentation...
Jag heter som sagt Sofia och även jag studerar Spa och fitness med 24 helt otroliga tjejer, låt oss kalla oss Järngänget!  Att välja Spa var inte helt självklart till en början och det var ett val som nog förvånade många då jag alltid varit "den där duktiga tjejen" som följt mallen och absolut skulle gå Natur. Men jag tog klivet, utanför dendär ramen och här står jag idag. Jag trodde aldrig att man kunde lära sig så mycket på tre år, det har varit en otrolig utveckling för mig, både kunskapsmässigt och personligen. Jag har gjort saker jag aldrig trodde att jag skulle våga, tagit många stora kliv utanför trygghets ramen och nu är det dags för ett av de större kliven, utlandspraktik. Jag ser med stor spänning fram mot dagen D, då vi åker och jag tror och hoppas att detta kommer bli en helt fantastik tid som kommer medföra enormt mycket kunskap och erfarenheter att flyga på i framtiden. 

Och nu kom vi till det stället där det känns som jag bör langa fram massa positiva sidor om mig själv men det tänker jag inte göra! Istället har jag valt att be mina två bästa vänner skriva några rader om mig vilket jag tror kommer vara mycket roligare att läsa...

 Först ut har vi Amanda:

Ja, då har jag fått äran att skriva en rad om min bästa kompis i vårt och torrt, Sofia! Hon är en sann vänn, rolig kompis och en tjej man kan lita på när det verkligen gäller. Hon är den jag kan vända mig till när det är både dalar och toppar i mitt liv. Jag träffade henne för första gången när jag var två år. På den tiden var vi "bästis-grannar". Vi hade några av våra bästa stunder på lekplatsen och på Bos alla roliga barnkalas, såsom bak-och-fram-kalas. Sen så kom en tid då jag flyttade ifrån Varberg och Sofia. Vi flöt ifrån varann lite, och träffades inte lika ofta.. Vilket var väldigt tråkigt.

Fast riktiga vänner hittar alltid tillbaka till varann och så var det även i vårat fall. Sofia är en rolig tjej som alltid kan skoja till det. Sen finns det även en duktig, intelligent och seriös tjej bakom det fina ansiktet när det verkligen gäller. En fantastisk vänn för livet!
/ Amanda J

Och sist men inte minst, Maja:

Jag heter Maja och det var jag som fick den stora äran att skiva några fina rader om Sofia. Sofia är en väldigt glad, positiv och utåtriktad tjej. Det händer alltid något spännande i hennes närhet och man kan verkligen förknippa henne med äventyr. Hon har ett stort hjärta och ett leende som värmer. Hon har även en god social kompetens och är väldigt omtyckt av många. Sofia är en mycket sprallig tjej som sprider glädje och kärlek omkring sig!


Presentation av Linette



Linette Johansson heter jag och kommer från Varberg. För 3 år sedan när det var dags att välja gymnasielinje var jag väldigt förvirrad som så många andra. Men tillslut valde jag att följa min träningsglädje genom att söka till Spa & fitness programmet för att förverkliga min dröm om att bli tränare! Detta ångrar jag inte en sekund! Jag hamnade i bästa klassen man kan tänka sig och har redan nått mina mål plus mycket mer samtidigt som jag har haft de roligaste åren i mitt liv! Jag jobbar nu som spinninginstruktör och förhoppningsvis snart även som aerobic/step instruktör. Dessutom har jag certifierat mig som massör som jag först inte ens hade en tanke på när jag valde linjen.

Jag är en glad & sprallig tjej som älskar utmaningar. Det som ger mig motivation i livet är umgås med mina kompisar och pojkvän Mikael, resor, och såklart träningen! Jag har alltid varit intresserad av träning och har sen jag var liten hållit på med allt från olika bollsporter, ridning, till aerobic och spinning som är mest fokus på nu.

Mina styrkor för utlandspraktik är att jag är en öppen person och har lätt för att anpassa mig efter situationen. Detta kommer bli 3 kanon veckor i Kroatien och jag kommer verkligen ta vara på möjligheten och uppleva och lära mig så mycket som möjligt som jag kan bara med mig ut i vuxenlivet.

Snart tar jag studenten och mina planer är att jobba med människor inom träning/hälsa och förhoppningsvis få möjligheten att jobba utomlands på någon anläggning. Mitt mål är att fortsätta utvecklas och kommer därför kanske ta någon kortare extra utbildning för att stilla mitt spralliga sinne och se vad livet har att erbjuda.

//Linette


Presentation av Sussie

Susanne Ors heter jag och kommer från Orsa som ligger mitt i Dalarna. Där har jag vuxit upp och för tre år sedan flyttade jag till Varberg för att jag hittade den här underbara skolan med SPA och fitness programmet.

Jag är Certifierad massör och är snart färdig spinninginstruktör, vilket är två av alla möjligheter jag fått här i Varberg. Det var det bästa valet jag gjort i mitt liv och är tacksam för alla möjligheter och erfarenheter jag nu snart har med mig ut i vuxenlivet.

Mina styrkor är att jag är en nyfiken och glad tjej som alltid strävar efter att överträffa mig själv. Jag är ödmjuk och anser mig själv som en driftig person. Mina intressen är att träna och må bra och givetvis umgås med min pojkvän Andreas och mina vänner. Innan jag flyttade hit åkte jag konståkning och var fotbollsmålvakt, men har nu glidit in mer på gruppträning, så som spinning och aerobic vilket jag tycker är jätte roligt.

Mina framtidsplaner är att jobba med människor och efter studenten vill jag jobba, ut och resa och sedan utbilda mig ännu lite till för att bredda mina kunskaper. Jag skulle tro att jag kommer flytta till Stockholm efter sommaren.

Jag ser fram emot dom här 3 veckorna vi har framför oss i Kroatien och hoppas på att komma hem med mycket nya erfarenheter och minnen jag aldrig kommer att glömma.

//Sussie


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0