En lugn dag innan vi börjar på riktigt.. :)

Idag har vi fått en riktigt skön och ledig dag. Vilket kändes bra eftersom vi var på resande fot hela dagen igår, men imorgon börjar vår praktik på riktigt. Men vi kommer bara få praktisera en halvdag eftersom det kommer över hundra nya gäster imorgon och de känner väl att det inte passade så bra att vi var där just då, så det blir praktik på eftermiddagen i alla fall.

Vi träffades klockan 9 för att äta frukost med Joakim och hans fru Marina för att sedan få en rundvandring av dem i hotellet och området. De visade bl.a. Wellness avdelningen där dem har en sötvattenpol, en utomhuspol (som inte var öppen så här års), en bastu avdelning med 5 olika bastutyper (Infra, Krom, Finsk, Turkisk och Aromaånga) och gym. Dom hade även många behandlingsrum på Wellness-avdelningen där dem utför olika sorters massager och kroppsbehandlingar.

 

Joakim, Marina, Sofia, Linette och Sussie utanför Wellness byggnaden.
Framför oss har vi en sten som (som med hjälp av en pump) sprutar ut varmt vatten som kommer direkt från den varma källan nere i berget, och ner i utomhusbassängen.

 

Vi fick även ta en titt på ”Polikliniken” där de arbetar mer med vård och med ett läkande termomineralt vatten. Där erbjuder de Estetisk kirurgi och ickekirurgiska ingrepp så som bl.a. botox och laserbehandlingar, tandläkare, ÖNH-specialist, gynekolog, dermatolog, ortoped, neurolog samt internist. Så det var en hel del olika områden de arbetar inom. Så vi kommer nog få en hel del olika upplevelser.

De har även en radioaktiv pool som innehåller mycket mineraler, vattnet kommer direkt från en varm källa vid hotellet där vattnet är 28 grader från början, men trots det värmer de upp vattnet ännu några grader. Det låter ju lite läskigt med radioaktivt vatten, men det sägs vara bra.

Marina och Joakim är jätte snälla och vill ta med oss på olika äventyr så vi får uppleva så mycket som möjligt under vår vistelse här i Kroatien. Joakim berättade att Sparris säsongen snart är igång så om två veckor får vi förhoppningsvis följa med ut i skogen och plocka sparris :D får försöka smussla med någon i väskan hem, haha.

Joakim berättade även att hans far som också är ägare av hotellet har 200 olivträd som de hjälper honom att pocka av i oktober månad. Förra året fick de ca 2.7 ton som de sedan pressar till olivolja för eget bruk och till hotellet bland annat den olivoljan som står på bordet i matsalen där vi äter.

Efter rundvandringen gick vi till våra rum ett tag och tog det lite lugnt och efter lunch kände vi för att gå till Wellness avdelningen för en simtur och för att pröva de olika bastusarna. Det var riktigt härligt, så där kommer vi vara mycket på vår fritid.

Alla vi sitter just nu inne Joakims och Mircos (Joakims pappa) kontor med varsin laptop för vi fick låna deras uppkoppling och snart ska vi gå och äta middag.

Hoppas ni har det bra där hemma i slasket och snön! Här kan vi gå utan jacka! ;D

//Sussie


Tårar, gratiskaffe och propellerplan!

 Nu har vi kommit fram till Istarske Toplice efter en händelserik, lång men rolig dag.

Vi började resan vid 10 tiden då vi åkte från Varberg. Träffade resten av gänget, (Thailand kvinnorna) för att gemensamt stiga på planet mot München. Självklart var första planet försenat från Landvetter och vi kom inte iväg föräns 15.30.   Sedan blev det en lång väntan i München, men tack vare gratiskaffet, en kortlek och trevligt sällskap på flygplatsen gick tiden hyfsat fort.

 Sedan kom det där tillfället, det jobbigaste, att ta farväl av våra kära klassisar för att bege oss åt olika håll. Även detta gick rätt smärtfritt, undantag från några tårar!

 Mot det stora äventyret - Propellerplanet!  Du läste rätt! Vi steg snällt på en flygbuss, något vi la märke till här var det få antalet passagerare som var påväg mot samma plan. Efter en lång och galen åktur stannade bussen, vid ett litet, mycket litet propellerplan. Både Sofia och Anna satte andan i halsen men insåg tillslut att det inte fanns någon återvändo. Linette sprang som vanligt på planet med ett stort leende, hennes största bekymmer var att hennes läppbalsam för några sekunder var borta vilket upprörde Anna då hennes flygrädsla var ett faktum.

- "jag skiter helt fullständigt i dina läppar just nu".

kloka Sussie kunde inte annat än att skratta åt situationen -"dör vi så har vi i alla fall haft kul".

När vi landat vid 22.30 tiden i Italien blev vi upphämtade av en mycket välbemötande Joakim, vice VD på Istarske. Han körde oss snällt genom Slovenien och vidare till Kroatien, en mycket krokig resa. Under tiden ställde de inte allt för trötta resenärerna många frågor till Joakim och vi samlade på oss lite bra information inför vistelsen i Kroatien.

Väl framme på hotellet fick vi våran lägehet med en stor terass och utsikt över de enorma berget. Medan Anna blev tilldelad ett enkelrum i andra änden av hotellet.

Eftersom vår kärlek till varandra är så stor, valde vi såklart att sova alla tre tillsammans i dubbelsängen :) Men mycket mer än det här berättar vi inte idag....

 Grattis kaffe i München!

I München 


Resfebern spökar..

Väskorna är nu packade och imorgon bär det iväg! ca 14.20 ska planet lyfta oss till München, sedan har vi några timmars väntetid där för att sedan flyga vidare till Italien. Där vi blir upphämtade med bil för att åka den sista timman till SPA-hotellet.

Jag har varit allmänt förvirrad idag och troligtvis är det på grund utav en spökande resfeber. Jag hoppas att jag inte har glömt något och inte ni heller tjejer! :)

Just nu är det mindre än ett dygn kvar tills vi är framme i Istarske Toplice och det kommer bli spännande och roligt att få träffa ägarna och få se hur Spa:t ser ut, även hur vi kommer att bo under våra tre praktikveckor.
På söndagen när vi vaknat kommer vi få en rundvandring genom hotellet och vi kommer även få vårat praktikschema för de första dagarna.
Om ni vill se var vi kommer att hålla hus, kan ni gå in på denna länk och spana in hotellet: http://www.istarske-toplice.hr
Det var allt från mig så länge! Vi kommer att hålla er uppdaterade under praktikens gång. :)
Nu ska jag försöka sova, vilket kommer bli rätt svårt eftersom jag är så förväntansfull och nyfiken på hur det kommer bli :)

//Sussie

Närmar sig med stormsteg!

Nu ser jag att Sofia har ett försprång och lagt in ett inlägg mer så vad gör man inte för att vara lika duktig som henne och lägger in ett nytt inlägg själv med och visa att även jag lever!

Som Sofia tidigare nämnde var Hallands nyheter och gjorde ett repotage om vår utlandspraktik idag. Fick vara med på (förhoppningsvis) fina bilder ute i snön, dock kände jag att mina ögon strejkade mot solskenet om man nu vågar klaga när solen väl är framme? De ställde lite frågor om hur praktiken kommer gå till och om skolan i allmänhet, även fast de mest kom fnissljud från våra munnar. Kommer säkert kalla oss fnittertjejerna i repotaget!? Spa3 i ett nötskal! Måste bara rätta Sofia där med, repotaget kommer troligtvis med i början på nästa veckan och inte på fredag! Så håll utkik när ni bläddrar ;)

Något annat som har hänt nu de senaste veckorna i förberedande syfte är att vi varit på Kurorten och praktiserat halvdagar i Hotell och bad receptionen och även fått gå med städerskan i hotellrummen så de känns som vi alla har fått en lite mer helhetssyn hur ett spa/hotell fungerar här hemma i alla fall. Så det kommer bli intressant att se hur det fungerar i Kroatien. Vad vi har fått höra skiljer sig både sättet att ta emot folk och behandlingarna ganska mycket från här hemma, men det återstår att se!! Det kommer bli väldigt kul att äntligen få uppleva det som man bara sett på bilder i verkligheten!

Nu är det bara 16 dagar kvar, nervositeten har inte kommit än men ju mer man tänker på det sprider de sig en spännande känsla i hela kroppen! Ny kultur, nytt språk, nya människor, nytt sätt att arbeta på - det kommer bli mycket att ta in och hur läraorikt som helst! Dessutom är det den längsta resan jag gjort, bara varit hemifrån i en vecka som längst förrut, så de kommer säkerligen bli en hel del saknad med i bilden, speciellt när man vet att pojkvännen befinner sig nästan 200 mil ifrån en, så det är inte sådär att bara slänga sig på cykeln, men det kommer vara lärorikt och som tur är har jag ju två riktiga kanonpinglor med mig som kommer roa mig under dessa 3 veckorna och även våran lärare Anna under första veckan.

Största frågan just nu är hur man packar för 3 veckor framför sig? Jag är ju den typen som vill ha med hela garderoben med, ifall ifall liksom... Kommer väl sluta med att jag själv inte får plats för mitt bagage är så stort?
Dax för lite planering känns det som!

//Linette


Nedräkning...

Det har stått still här på bloggen ett tag nu så jag tänkte uppdatera er och berätta lite om vad vi sysslar med nu innan avresa. 
 
På Måndag lämnar vi in alla papper, påskrivna med våra fräcka autografer vilket betyder att allt är klart inför resan. Avresan sker den 27 Februari och komiskt nog tar vi flyget tillsammans med Thailand-tjejerna till München för att sedan ta farväl och fortsätta resan mot olika håll. 
   Jag kan nog säga att man börjar bli lite lätt knäpp av nedräkningen, aldrig har jag haft sån koll på vilket datum det är och va fort tiden har gått. Känns som igår då man satt där och skrev på sin ansökan och nu är det mindre än tre veckor kvar tills det är dags för det stora äventyret. 
   För att förhoppningsvis hålla oss friska under resan har vi sett till att ta flertalet härliga twinrixsprutor. Det är konstigt det där med sprutor, varje gång man ska ta en spruta sitter man där livrädd och supernervös innan men efteråt inser man att det var ju inte så farligt. Men nästa gång är ändå exakt samma sak, lika rädd och lika nervös, att man aldrig lär sig. 
  
Vad mer har jag att berätta... Jo, imorgon kommer Hallands nyheter och ska göra ett litet reportage om praktiken om jag har förstått saken rätt. Så håll utkik i tidningen på fredag;)

// Sofia


RSS 2.0